Hírek

16 ápr
TMO: pályaorientációs nap a honvédségnél
A Honvédelmi Minisztérium szervezésében mintegy száz, a Tanítsunk Magyarországért (TMO) és a Vértezd fel magad programban részt vevő diák tett látogatást a Magyar Honvédség Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárnál. A pályaorientációs napra a Debreceni Egyetem (DE) TMO mentorhallgatói is elkísérték az általános iskolásokat.
15 ápr
Bőséges választék az egyetemi állásbörzén
A régió legnagyobb állásbörzéjén csaknem 800 négyzetméteren várja a látogatókat április 17-én, szerdán a Debreceni Egyetem. A rendezvény kínálata idén is kiemelkedő, nem csak pozíciókat, állásokat találhatnak a hallgatók a Főépületben felállított standoknál, hanem szakmai gyakorlati helyeket, önkéntes munka-lehetőségeket és külföldi ösztöndíjakat is.
15 ápr
Fiatal kézisek fesztiváloztak a DESOK-ban
Debreceni és környékbeli alsó tagozatos gyermekek, mintegy kétszázan vettek részt különböző kézilabda-specifikus aktivitásokban a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában szombaton. A fesztivált a Magyar Kézilabda Szövetség és a sportállamtitkárság háttérszervezete, a Nemzeti Sportügynökség szervezte a Sportoló Nemzet Program keretében, célzottan a debreceni női kézilabda olimpiai selejtező idejére.
15 ápr
Különleges megemlékezés
Kötelességünknek érezzük, hogy emlékezzünk, és emlékezni tanítsuk a következő generációkat – hangsúlyozta Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke szombat este a Nagytemplom előtt, ahol Magyarország függetlenségének 175. évfordulója alkalmából az épület homlokzatára vetített különleges animációval elevenítették fel a történelmi eseményeket.
15 ápr
A tőzsde szerepe és az AI hatásai a középpontban a GTK-n
A tőzsde egy szent dolog – hangzott el a Gazdaságtudományi Karon tartott előadáson, melyen Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója vázolta fel a Debreceni Egyetem hallgatói, oktatói és munkatársai számára, mi is az a tőzsde, milyen szerepe van a gazdaságban és kik a szereplői. A PwC Németország partnere, Mark Dinko Orlic pedig a Generative AI-ról beszélt.
15 ápr
Zenéből táplálkozó tudomány
A zeneművészettel, zenetudománnyal és zenepedagógiával foglalkozó kutatók, előadóművészek, tanárok tartottak szakmai eszmecserét és mutatták be legújabb kutatási eredményeiket a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar, valamint A Jövő Művészetéért Alapítvány által szervezett zenepedagógiai konferencián. Az eseményen többek között arról is szó volt, mit gondolnak a zenetanárok a művészeti és a zenei nevelés helyzetéről, valamint a szülők zeneoktatásban betöltött
12 ápr
Újabb üzbég egyetemi együttműködés
Oktatói, kutatói és hallgatói mobilitást, valamint közös képzéseket és kutatási projekteket kezdeményez a Debreceni Egyetemmel a Samarkand State Architecture and Construction University, az erről szóló megállapodást az intézmények rektorai írták alá csütörtökön. Cigdem Turkyilmaz a Műszaki és a Gazdaságtudományi Karra is ellátogatott.
12 ápr
Sportönkéntesek, figyelem!
További önkéntesek jelentkezését várja az Európai Egyetemi Játékok helyi szervezőbizottsága az EUG debreceni versenyeinek lebonyolításához. A kontinens legnagyobb multisporteseményét július 12-24. között rendezik 17 sportágban Miskolcon és a cívisvárosban.
12 ápr
Fordításkultúra 2024
Szakmai fórumot és nyelvi tréningeket szervezett a Debreceni Egyetem (DE) fordító-tolmács mesterképzésében, valamint az Idegennyelvi Központ szakfordító képzésében tanulók számára a Bölcsészettudományi Kar (BTK). A pénteki eseményen a résztvevők hét nyelven gyarapíthatták tudásukat.
12 ápr
MÜZLI: a döntések háttere
Fiatalok a technikai fejlődés középpontjában és az online térben, karrierutak és válaszutak – ezek a központi témái a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet dupla rendezvényének. Április 17-én, szerdán a Learning Centerben a MÜZLI Pódiumon és az Alumni Party-n közvetlenül kérdezhetik az egykori és jelenlegi hallgatók a mesteroktatókat.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.