Hírek

14 máj
Beiskolázási és diplomás pályakövetési trendek a Debreceni Egyetemen
A Debreceni Egyetemre jelentkező diákok felvételi adatairól és az intézményben oklevelet szerzett hallgatók elhelyezkedésének eredményességéről tartott tájékoztatót az egyetem szakembereinek az Oktatási Hivatal. A regionális adatok komplex elemzése és bemutatása során kiderült: a Hajdú- Bihar vármegyében élő fiatalok kétharmada továbbtanuláskor a Debreceni Egyetemet választja.
14 máj
Világszínvonalú labor nyílt a Műszaki Karon
Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Műszaki Kara és a Power Belt Kft., a dokumentum aláírását követően pedig átadták a kar Ótemető utcai épületében a cég jóvoltából több millió forintból kialakított, úgynevezett Hajtástechnikai Laborpontot. A világszínvonalú gépekkel, eszközökkel felszerelt műhely egyszerre 20-22 hallgató gyakorlati oktatását segíti.
13 máj
Nagy az érdeklődés a debreceni gyógyszerészhallgatók iránt
Karriernapot tartottak pénteken a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Számos gyógyszergyár, az Európai Gyógyszerügynökség, valamint a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ mutatta be a kar hallgatóinak, milyen munkalehetőségeket kínálnak számukra a diploma megszerzését követően.
13 máj
Konferencia az egészséges életkezdetről
A várandósság és a korai életszakasz, valamint a szülést követő tágabb időszakkal kapcsolatos tudományos eredményeket, szakmai tapasztalatokat osztották meg egymással a harmadik alkalommal megrendezett Adorján Gusztáv Tamás Emlékkonferencia résztvevői a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karán. Az eseményen a kora gyermekkori elsősegélynyújtás, valamint a fogyatékos gyermekeket nevelő családok segítése is napirendre került.
10 máj
Interaktív könyvtár születik a Böszörményi úti campuson
Elkezdődött a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Böszörményi úti Campus Könyvtár olvasótermének átalakítása. A korszerűsítésnek köszönhetően a tervek szerint tovább erősödik majd a könyvtár egyre növekvő kulturális és közösségteremtő szerepe.
10 máj
Kiválóságok közössége
Megtartotta Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferenciáját a Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégiuma. Hét szekcióban hatvan előadás hangzott el pénteken a DAB Székházban, ahol új tanácstagokat is kineveztek.
10 máj
Kihívás teljesítve!
Több mint kétszáz résztvevő csaknem ezer kilométert teljesített a Debreceni Egyetem dolgozóinak 24 órás mozgáskihívásán. Arra vállalkoztak, hogy egy teljes napon át, egymást váltva futnak, illetve gyalogolnak a Dóczy utcai sportcampus rekortán pályáján.
10 máj
Együtt mozdultak a DESKI sportprogramjain
A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete (DESKI) is csatlakozott a Mozdulj EGYÜTT Debrecen – 10 nap a mozgás jegyében kampányhoz. A sportprogramok között szerepelt FIBA 3x3-as kosárlabdatorna, frizbi- és rögbibemutató, valamint az UniFit is nyílt napot tartott. A kampány a rendszeres testmozgás fontosságára és az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet.
09 máj
Sikerek, eredmények az oktatáskutatásban
Alumni találkozóval egybekötött szakmai konferenciát rendezett Mesterség és intelligencia az oktatáskutatásban címmel szerdán a Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskola keretében működő Nevelés- és Művelődéstudományi Doktori Program és a Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet. Az eseményen egykori tanítványok és jelenlegi kollégák köszöntötték az alapítót, a 85 éves Kozma Tamás professor emeritust.
09 máj
Diplomáciai támogatás a partnerséghez
Tudományos együttműködési lehetőségekről egyeztetett a Debreceni Egyetemen Irán budapesti nagykövete. Morteza Moradian szerdai látogatása részeként Debrecenben tanuló iráni hallgatókkal is találkozott.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.