Hírek

13 aug
Tudomány, tehetség, támogatás
A Debreceni Egyetemről benyújtott 187 sikeres pályamű 274 millió forint ösztöndíjat nyert az Új Nemzeti Kiválóság Program 2018/2019. tanévre meghirdetett pályázatain. Az egyetem további 110 millió forintnyi, a kutatásokra fordítható támogatásban részesül.
13 aug
Mindenből egy
A hétvégén már teljes üzem volt az egyetem nagypályás felnőtt labdarúgócsapatainál. Elindult a megyei I. osztály, ahol egy-egy győzelem és vereség volt a fekete-fehér csapatok mérlege. Az NB III-as legénység ezúttal idegenben szerzett fontos pontot.
10 aug
Mindenki pályára!
A hétvégén indul a labdarúgó megye I. küzdelemsorozata, amelyben idén már két egyetemi csapatnak, a DASE-nak és a DEAC II-nek is szurkolhatunk. Pályára lép az NB III-as alakulat is, jön a második forduló.
10 aug
Egymilliárd forint felfedező kutatásokra
A Debreceni Egyetem 34 tudósa nyert összesen több mint egymilliárd forint támogatást felfedező kutatásokra a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal idei pályázatain. Az NKFIH csütörtökön tette közzé a nyertesek névsorát.
09 aug
Koliajánló - még lehet jelentkezni
Péntekig lehet beküldeni a jelentkezési lapot a Debreceni Egyetem kollégiumaiba, ahol modern, jól felszerelt, szobák, internet, extra szolgáltatások, kellemes légkör és nagyszerű társaság gondoskodik a felejthetetlen kollégista évekről.
08 aug
Újabb élvonalbeli csapat a DEAC-nál
A Magyar Floorball Szövetség döntésének értelmében a DEAC floorballcsapata indulhat a Salming OB I-ben az SZPK Komárom helyett ősztől. A srácok nem érdemtelenül folytathatják a nyolccsapatos legmagasabb osztályban.
07 aug
Jégre lépett a DEAC hokicsapata
Az egyetemi jégkorongegyüttes valamennyi játékosa csatasorba állt hétfő délelőtt, közöttük a hétvégén érkezett Kuleshov. David Musial igazi lendületes edzést vezényelt, sok korizással, lövéssel a tréning első részében, egymás elleni játékkal a második felvonásban.
07 aug
Ketyeg a porcsejtek biológiai órája
Újszerű porcsejtkutatás indul a Debreceni Egyetemen. Az úgynevezett „óragének” szerepét vizsgálják a porcszövet kialakulásának szabályozásában. A porcsejtekben lévő biológia óra működésére irányuló program elnyerte az MTA Prémium posztdoktori kutatói támogatását.
07 aug
„Klasszikus” találkozó
Tíz napon át a gitármuzsikáé lesz a főszerep a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán, ahol augusztus 8-17. között több mint 40 fiatal művész vesz részt a Klasszikus Gitárosok Találkozóján.
06 aug
Egyetemista erőemelők sikere
A Debreceni Egyetem csapata második helyet szerzett a csehországi Egyetemi Erőemelő Világkupán. A csapattagok egyéniben is sikeresek voltak, több érmet nyertek, és új magyar csúcsokat állítottak fel a plzeni versenyen.